22 Ocak 2014 Çarşamba

Keşke olsa dediğimiz 17 teknolojik gelişme!

Her şeyin üstesinden gelen teknoloji bu basit 17 sorunu da çözebilseydi, hayat daha güzel olabilirdi




Hangi teknolojik gelişmeler 2014'ü harika bir sene yapabilir? Bunun üzerine düşündük; ilk başta hayal gücümüzü oldukça zorladık, ama sonra bir şeyi fark ettik. Teknolojik cihazlarla olan tecrübemize darbe vuran asıl meseleler hep küçük şeyler. Bir USB kablosunun kısa olması, çabuk biten piller ve bunlar gibi onlarca küçük aksaklık, sürekli olarak hayatımızı zorlaştırıyorlar. Bunların arasından artık geliştirilmesinin şart olduğunu düşündüğümüz en önemli 17 tanesini seçtik.

1- Daha uzun USB kabloları

USB kablolarına bir kısalık sınırı koyulmalı. Bu kablolar nedense, hiçbir zaman istediğimiz kadar uzun olmuyor; eğer bir masaüstü bilgisayarla çalışıyorsak; yetişmesi için hep tuhaf bir şekilde eğilmek zorunda kalıyoruz.

2- İndirilen dosyaların nereye gittiği açık seçik olsun

Bilgisayarımızda bir dosya indirdiğimizde bir ok veya bir şekilde indirilmenin bittiğini işaret eden bir simge görünür. Dosyayı doğrudan açmak istiyorsak bittiği anda açmak çok sorun olmayabilir. Ama dosyanın asıl yerini bulmak tam bir kabusa dönebiliyor. Tamam, ayarlardan belli bir konum seçebiliyoruz ama ayarlarla haşın neşir olmayı pek sevmeyenler için bu durum tam bir işkence. Tarayıcımız indirdiğimiz PDF dosyasını kafasına göre sabit diskin bir köşesine kaydetmiş, bul bulabilirsen. Bu bilgisayarlarda bile böyleyken, bir telefonda dosya indirdiğinizde, neler çekeceğinizi varın siz düşünün...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder