22 Ocak 2014 Çarşamba

2014'te göreceğimiz teknolojik gelişmeler

Telefonlar daha da güçlenir mi? İnternette neler değişir? İşte, 2014 yılında bizi bekleyenler...

Teknoloji, her zaman olduğu gibi 2014 yılında da tüm hızıyla gelişmeye devam edecek. Ve hayatımızı ciddi anlamda değiştirebilecek birçok teknoloji bu sene karşımıza çıkabilir. Sadece cep telefonu ve bilgisayarlar değil, artık her şeyin "akıllı" olmaya başlaması, özellikle bu sene iyice hız kazanacak.
İşte bu sene devrimsel gelişmelere sahne olacağını düşündüğümüz 10 farklı teknolojik alan!

1. Tabletler daha büyük olacak

Detayları internete önceden sızan 12 inç'lik Samsung Galaxy Note'la CES 2014'de tanıştık bile. Bunun yanında Ocak ayında, 20 inç boyutunda ve 4K çözünürlüğe sahip bir tablet olanPanasonic Toughtpad 4K UT-MB5 piyasaya çıkacak. Bu dev tablet söylenene göre tasarımcı ve fotoğrafçıları hedef alarak geliştirilmiş.
Bununla da kalmayıp tabletler ün olarak da büyüyecek ve artık her yere yayılmaya başlayacak. Kafeler, hava alanları, otobüsler ve taksiler ilk yayılmasını beklediğimiz alanlar. Fazla bakım gerektirmemeleri de halka açık kullanıma uygun olmalarını sağlıyor. Mesela yiyecek ve içecekleri tabletten sipariş vermek sıradan bir hale gelebilir. Zaten bunun daha önceden yaygınlaşmasını beklerdik, Japonya'da uzun süredir böyle bir şey zaten vardı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder