14 Mayıs 2013 Salı

iphone 6 video görüntüleri hayal gücünü de zorluyor



iPhone6 video görüntüleri, teknoloji tutkunlarının hayal güçlerini zorluyor. İddialara göre telefon "aşırı" özellik taşıyor.



iPhone 6 video görüntülerini izleyenler şaşkınlarını gizleyemiyor. Videodaki görüntüleri göre yeni nesil telefonda yok yok. Apple tarafından teyit edilmeyen görüntülerde teknoloji tutkunlarını çok farklı özellikler bekliyor olacak. iPhone 6 almak isteyenler için henüz satış zamanı ve fiyatıyla ilgili bir açıklama da yok. Şuanda elde olan tek şey video sitelerinde dolaşan iPhone 6 görüntüleri...

Apple tarafından doğrulanan iPhone 5S veya iPhone 6 adını alacak Apple’ın yeni akıllı telefonu geliş sinyallerini vermeye başlarken, yeni özellikleri ve fotoğrafları da bir bir ortaya çıkıyor.


Japonya’nın en büyük operatör firması KDDI tarafından sızan haber belgelerine göre, Apple’ın amiral gemisi olması beklenen yeni nesil akıllı cihazın hangi tarihte ön siparişe açılacağı kesinleşti. iPhone 5S olarak adlandırılarak seriyi bozmayacaklarından bahseden Apple yöneticileri, tarih olarak 20 Haziranı gösterdi.

Her sızıntı haber gibi bu haberin de ne kadar gerçek olduğu tartışılır fakat iPhone 5S modelinde görülecek kameranın 13 MP olarak Apple tarafından doğrulanmış olması 20 Haziran tarihini de daha gerçekçi kılıyor. Elbette ki gelen haberler arasında sadece kameranın 13 MP’lik bir güce sahip olması yok. “Home” tuşu üzerindeki parmak izi okuyucu da kullanıcıları cezbeden özelikler arasında yer alıyor.

Ekim yerine Haziran

Ön sipariş tarihi olarak 20 Haziran gününün belirlenmesinden öte 10-14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek WWDC 2013 etkinliğinde yeni nesil iPhone modelinin tanıtılabileceği tahmin ediliyor. Apple, genelde yeni nesil ürünlerini hep kışa hazırlık ayı olan Ekim’de tanıtıyordu.

HTC, Samsung ve LG gibi markaların son zamanlardaki yeni nesil model atağından sonra Ekim’i bekleyemeyecek gibi duran Apple, bakalım sızdırılan haberleri doğrulayacak hamlelerde bulunacak mı?


Apple, Samsung ile arasındaki patent ihlali davası için Google’ın ilgili bilgileri sakladığını iddia ederek Android işletim sisteminin kaynak kodlarını istedi. Apple ile Samsung arasındaki patent ihlali davaları uzun süredir devam ediyorken taraflar para cezası ve özür dileme cezası gibi cezalara çarptırılarak karşılıklı alışveriş içerisindeler. En son görülen davada ise mahkeme iki tarafı da 12 Kasım'da mahkemede görmek üzere azat etmişti. Ancak Apple cephesi yine duramamış olacak ki yaptığı araştırma ve incelemeler neticesinde Google için bir iddiada bulunarak firmadan Android'in kaynak kodlarını talep etti.

Bloomberg'in yapmış olduğu habere göre Apple Google'ın, Samsung ile aralarındaki dava için bazı bilgileri sakladığını iddia ederek şeffaflık ilkesine uymadığını belirtti. Bu anlamda Android'in kaynak kodlarını isteyen Apple, Google'ın istenilen belgeleri vermemek için süreci uzatarak işleri yokuşa sürdüğünü iddia etti.

Ne Olacak Bu Patent Davaları?

Bu iddiaya ise Google cephesinden, Apple'ın kaynak dosyalarda istediği bilgilerin dışında bilgilerde elde edebileceğini ve iki şirket arasındaki rekabetin Apple lehine döneceği şeklinde bir yanıt geldi. Ayrıca Google verdiği yanıtta, mahkemeye sunulan ilk dosyanın da mahkeme dışında tutulmasının Samsung'u bir adım daha geriye düşürdüğünü belirtirken istenilen belgelerin verilmemesinde bunuda gerekçe olarak gösterdi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder